#grillfen

Banana´s Foster Crème Brûlée

En god variant på en klassisk efterrätt. Med smak av banan och god rum kan efterrätten inte bli mer än succé 


Du behöver

5 cl rum (Captain Morgan funkar fint annars någon åt det lite mörkare hållet)
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
5 äggulor
¾ dl farinsocker och en matsked för att bränna av för karamellisering
2 mosade bananer


Så här gör du:

Sätt ugnen på 120 grader.

Blanda samman rum, äggulor, grädde, mjölk och socker till en jämn blandning i en matberedare. Tillsätt bananerna till en jämn blandning.

Häll upp i lämpliga formar och ställ sedan i en form på ungefär 20x30 cm med hög kant. Häll upp vatten så att det når upp till ungefär hälften på formarna. Baka sedan i ugnen i 1 timme och 15 minuter.

Ta sedan ur formarna ur vattnet och låt dem svalna. Förvara dem sedan i kylen till dess att de ska serveras, gärna över natten.

Vid serveringen så strör du över socker i ett tunt lager som du sedan bränner av med en liten crème brûlée-brännare.

Jag tycker att det kan vara gott att servera med lite vispad vispgrädde vid sidan av.

Servera och njut!