#grillfen

Poppers

En padron som du fyller med het mjukost och sedan friterar krispig, ja där har du ett grymt snacks! Givetvis gör jag den på grillen men det går ju så klart lika bra på spisen....nästan....

Det finns även en Youtube-video som visar hur du gör. Glöm inte att prenumera på min Youtubekanal!










Du behöver

Ett paket med Pimientos de padrons
Kavli hot mjukost eller annan mjukost beroende på vilken smak du vill ha

1 liter rapsolja

Till smeten
1 ägg
3/4 dl standardmjölk
3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Att rulla i
Vetemjöl
Panko - ströbröd


Gör så här

Börja med att dela padronsen på mitten och ta bort kärnorna. Fyll dem sedan med mjukosten i båda halvorna och sätt sedan ihop dem igen. Ställ in dem i frysen i två timmar så kommer det vara lättare att rulla dem i ströbrödet och fritera dem sedan.

Om du vill göra dem på grillen så tänder du grillen ungefär efter en och halv timma och häller i 1 liter rapsolja i en djup gjutjärnspanna, förslagsvis en från Lodge som jag använder. Låt oljan bli 160 grader.

Blanda samman ägget, 3/4 dl vetemjöl, 3/4 dl mjöl och saltet till en smet.

Ta ut padronsen från frysen och pensla dem med lite olja så fastnar mjölet bättre. Rulla i vetemjöl, doppa sedan i smeten och avsluta med att rulla dem i ströbrödet. Använd gärna en gaffel annars fastnar så mycket på fingrarna.

Fritera dina poppers i ungefär 3 minuter till dess att de blivit gyllenbruna. Ta upp dem och låt svalna något-

Njut!